Tallers de pràctica creativa i conscient

A Papallona de Lletres, als tallers, que poden ser en línia o presencials, practiquem l’escriptura creativa i conscient mitjançant activitats enfocades a explorar la imaginació, el terreny salvatge on voleien les històries que portem a dins.

La pràctica creativa i conscient

Als tallers d’escriptura creativa i conscient, ja siguin presencials o en línia, treballem la veu, la mirada, el jutge intern, però, sobretot, escrivim. Escrivim molt, perquè amb la pràctica creativa és com coneixerem el nostre estil i les històries que volem explicar. Les activitats estan plantejades com un escalfament, per anar posant a to les nostres eines creatives: el cos físic, el cos mental, el cos emocional, el cos espiritual…, per anar fent camí i arribar a les idees, imatges, notes, històries potents.

Quan escrivim les activitats, de vegades sembla que només arribem a un cul-de-sac del qual no podem sortir. Sovint, acabem el text i no ens agrada. Sembla que no hagi sortit res. Que no hi ha res. De vegades fins i tot costa escriure, com si tinguéssim la mà desconnectada i no tragués cap paraula, però a mesura que anem escrivint, el circuit de la mà cap al nostre cor, on es genera l’escriptura, es va activant. I al final del taller, sempre, sempre, surt alguna cosa. O moltes.

Després, compartim el que escrivim entre totes les persones del taller, perquè quan llegim en veu alta o expliquem el que hem escrit, la història o la idea agafa una altra dimensió, creix i de cop s’omple de sentit. I escoltant les altres persones, aprenem noves maneres de transitar per la creativitat i, alhora, nodrim la inspiració i la intuïció. No hi ha cap creació original que no s’inspiri en el seu entorn o en altres obres. Per això és tan important crear prop d’altres persones i compartir-nos.

Plantejo les sessions d’escriptura creativa i conscient d’una manera orgànica. M’adapto a les persones que assisteixen al taller i a les seves necessitats, de manera que, a partir de la meva experiència en l’escriptura i en l’acompanyament, cada sessió és diferent, així com les activitats.

I quan s’acaba el taller, no s’acaben ni la pràctica ni la connexió, perquè mitjançant les eines digitals (missatgeria instantània, correu electrònic, Drive i altres eines) compartim inquietuds creatives, dubtes, suggeriments.

Faig servir la meva experiència diària amb la creativitat i l’escriptura tant per a plantejar les sessions com per a les activitats que duem a terme. La pràctica creativa, com l’escriptura mateixa, depèn enormement del moment que estem vivint, de l’estat d’ànim, del que ens preocupa en un moment determinat, de la intensitat amb què hàgim viscut certes experiències, o d’allò que ens hagi impressionat, ni que sigui una escena petita i intranscendent com una marieta que s’enfila pacientment per la vorera d’un carrer.

Taller de creativitat i escriptura

Bibliotec Carles Moretó de Solsona

Cinc sessions de dues hores en què farem emergir la nostra veu i explorarem la imaginació a la recerca d’històries que esperen dins nostre que les expliquem i les compartim amb el món.

Agenda

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Porttitor leo a diam sollicitudin tempor id eu nisl. Elementum pulvinar etiam non quam lacus suspendisse faucibus.

Sessions individuals

Les sessions individuals tenen com a objectiu endreçar les idees creatives que teniu, establir prioritats i desenvolupar projectes. Les sessions, d’una hora de durada aproximadament, se centren en el moment creatiu que esteu vivint i s’adapten a les vostres necessitats.


Pràctica creativa i conscient

Les activitats dels tallers sobre escriptura creativa i conscient estan pensades per a:

 • Estimular la imaginació.
 • Treballar les bases de la creació d’històries.
 • Cercar la veu interna de cadascú i donar-li les eines necessàries per a expressar-se de manera lliure i transparent.
 • Connectar amb la creativitat de cadascú, que hi és i només cal fer-la emergir.
 • Descobrir històries, personatges, conflictes, que tenim o que volem explicar.
 • Mirar cap endins de maneres diferents per a veure el món d’històries que hi tenim.
 • Aprendre a mirar cap enfora per captar els detalls, les escenes, els paisatges, les persones, les relacions… i transformar-ho en un text de ficció.
 • Escriure malament com una manera de deixar-nos anar, per explorar les històries d’una manera lliure.
 • Acollir les històries que ens venen al cap, donar-los corda fins que es desenvolupin.

Tallers de pràctica creativa i conscient:

Tallers d’Escriptura Creativa, curs bàsic, 6-10 sessions, en format trimestral o semestral. Adults.

Tallers «Fem volar la imaginació». 1 sessió o diverses. Infants.

Tallers «Escrivim els records». 6-10 sessions, en format trimestral o semestral. Adults, gent gran.

Sessions úniques dirigides a una franja d’edat concreta (primària, adolescents, infants de 4 a 10 anys, adults, gent gran…) i enfocades a temes concrets:

 • «Mirem el món al revés».
 • «Escriure cada dia».
 • «Estimular la creativitat».
 • «La connexió entre el paper i el cor».
 • «Microrelats».
 • «Enfilem una història».
 • «Saltem l’abisme del bloqueig creatiu».
 • «Idees: d’on surten, com les portem al paper».
 • «La història personal».
 • «Projectes acabats, com els traiem del calaix?».

Si sou una institució o una entitat i us interessa programar una d’aquestes propostes, escriviu-me a: hola@papallonadelletres.com