Sessions individuals

A Papallona de Lletres, les sessions individuals d’escriptura creativa i conscient permeten treballar un projecte personal de manera exclusiva i amb activitats de pràctica creativa adaptades a cada persona, al seu moment creatiu i als projectes en què estigui treballant o que vulgui desenvolupar.

Les sessions individuals tenen com a objectiu endreçar les idees creatives que teniu, establir prioritats i desenvolupar projectes.

Les sessions, d’una hora de durada aproximadament, se centren en el moment creatiu que esteu vivint i s’adapten a les vostres necessitats. El mètode és l’escriptura creativa i conscient, mitjançant la pràctica creativa. Així, aconseguireu:

  • Posar l’escriptura al centre de la vostra vida.
  • Estimular la creativitat i la imaginació.
  • Endreçar els projectes i triar per quin comenceu, o quin voleu tirar endavant. Veureu que sovint els projectes se solapen i que mai no en treballem un de sol, perquè s’alimenten els uns dels altres. Quan escrivim una novel·la, de vegades també necessitem escriure contes o poemes que van obrint el camí de la història.
  • Treballar el jutge intern (no ho fas bé, no en saps, no tens res per a explicar, no perdis el temps en això…), per donar-li un espai, per entendre’l, per conèixer-lo i detectar-lo quan arribi, i desinflar-lo per poder continuar treballant.
  • Connectar amb la dimensió creativa per convocar les muses, en comptes d’esperar que arribi la inspiració.
  • Donar importància i valor a allò que esteu fent per arribar a tancar el projecte. Steven Pressfield parla de «professionalitzar-se».
  • Vèncer la mandra, els obstacles, els monstres interns, les pors, les forces que ens frenen a l’hora de dur a terme allò que volem, allò que desitgem, allò que somiem.
  • Escriure de manera plena i lliure.
  • Treballar projectes des de l’essència de la història. Construir personatges, escenes, conflictes per explicar el que voleu explicar.
  • Arribar al final del projecte i decidir què en feu. Si el presenteu a un premi, si el regaleu a una persona estimada, si l’envieu a una editorial, si el guardeu al calaix.

A cada sessió, treballem o bé a partir de text que lliureu o bé a partir d’activitats de pràctica creativa, centrades en l’escriptura, en la creació d’històries, en el desenvolupament de projectes, o bé totes dues coses alhora: a les sessions parlem molt dels projectes que teniu en marxa i creo activitats creatives enfocades a cada projecte, personalitzades, amb l’objectiu de fer avançar la història, de conèixer millor els personatges, de valorar el projecte, de dibuixar mapes conceptuals, descriptius, narratius o simbòlics de la història.

Taller de creativitat i escriptura

Bibliotec Carles Moretó de Solsona

Cinc sessions de dues hores en què farem emergir la nostra veu i explorarem la imaginació a la recerca d’històries que esperen dins nostre que les expliquem i les compartim amb el món.

Agenda

Consulteu tots els cursos i tallers que ofereixo, i els que estan previstos per a les properes setmanes..tempor id eu nisl. Elementum pulvinar etiam non quam lacus suspendisse faucibus.

Acompanyament en projectes

L’acompanyament en projectes, habitualment, es planteja en tallers trimestrals, que es combinen amb propostes d’escriptura creativa i conscient.