Escrivim-nos: tallers de seguiment de projectes d’escriptura

Aquesta tardor-hivern us proposo els tallers de seguiment de projectes d’escriptura «Escrivim-nos». Els he titulat així perquè la idea és que ens trobem un grup de persones per fer avançar propostes creatives. I ho fem entre totes.

És clar que cadascú escriu la seva novel·la o el seu conte, o el seu poema, o pensa l’estructura del seu projecte, sol, a casa, o mentre camina. O bé cadascú escriu i reescriu el seu text en una llibreta, davant de l’ordinador, a la tauleta, en notes al mòbil, o en missatges de correu electrònic, o fins i tot en notes de veu. Però a «Escrivim-nos» el que fem és compartir el que estem escrivint, plantejar dubtes, valorar què pensen els altres del que hem escrit, valorar si un personatge ha de fer una cosa o una altra, pensar com passem d’una escena a una altra, mirar si la suspensió de la credibilitat funciona en allò que estem creant.

En definitiva, fem avançar el projecte.

Compromís

Com que ens comprometem a lliurar text de manera periòdica, assegurem que no abandonarem el projecte. O almenys els tallers ens ajuden a no abandonar-lo, perquè la veritat és que quan entrem en una motivació creativa, només fan que aparèixer obstacles, altres coses que requereixen la nostra atenció. I al final, si passem gaires dies sense pensar en la novel·la o el que estem escrivint, perdem la connexió creativa, que es pot recuperar, però costa, i, per tant, hem de fer tot el possible per no perdre-la.

Chris Baty a No plot? No problem! diu que és important que no passin més de tres o quatre dies sense que pensem en la novel·la, potser diu dos o tres, ara no ho recordo exactament, però són pocs, mitja setmana com a molt. I dic «pensem», perquè treballar en un projecte d’escriptura no implica tan sols escriure, sinó de vegades pensar, rumiar, mirar, badar, passejar i deixar que els personatges es moguin dins de la nostra imaginació i veure cap a on van…

Amb els tallers de seguiment de projectes aconseguim que el projecte entri en la nostra rutina diària, o almenys setmanal.

Us ho explico en aquest vídeo:

Contacte

Si voleu rebre més informació dels tallers, poseu-vos en contacte amb mi des d’aquí.

Bona escriptura!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.