Featured Video Play Icon

Escriure cada dia

Cinc minuts al dia per a l’esrcriprura. Només cinc. Sembla fàcil, oi? Doncs ho és molt i alhora no ho és, però només que comencem un dia dedicant cinc minuts a l’escriptura i l’endemà també, i fem això durant una temporada, al cap d’un mes potser ja escriurem deu minuts al dia o quinze. O potser mitja hora. I, al final, aconseguirem escriure cada dia.

Als tallers de pràctica creativa treballem tècniques per trobar el temps i, sobretot, crear la quotidianitat que necessita l’escriptura, li donem temps i espai, l’acollim i la integrem en el nostre dia a dia. L’objectiu és que escriure es converteixi en part de nosaltres, una part ineludible, gairebé com respirar.

No cal escriure quatre hores seguides, sobretot perquè, en general, no les tenim. I també perquè de vegades la capacitat de concentració s’esvaeix al cap de mitja hora o una hora d’estar escrivint.

Agafar l’hàbit d’escriure cada dia i incloure l’escriptura en la nostra quotidianitat és la clau per a seguir el camí de la creativitat i no deixar-lo ni en els moments més difícils. Aquells moments en què no ens ve de gust, en què ens fa mandra, en què preferim fer qualsevol altra cosa. Entrar en la boira que embolcalla aquestes explicacions que ens donem per no escriure ja és per a un altre post. 😉

En aquest vídeo us explico la importància d’escriure cada dia, cada dia. O tan sovint com ens permetin les circumstàncies. Natalie Goldberg, en el seu llibre més famós sobre escriptura creativa, Writing down the bones, diu que cal escriure cada dia, passi el que passi, ni que estiguem esperant a la sala d’Urgències perquè ens atenguin. Sembla exagerat, però quan interioritzem l’escriptura, escriurem a qualsevol lloc, en qualsevol moment, passi el que passi. Proveu-ho! I bona escriptura!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.